Abecita – svenska underkläder

Abecita startades 1932, då under företagsnamnet AB Coresettindustri. 1972 slog de igenom ordentligt med sin storsäljande modell Abecitas "Det lilla undret". 1981 köptes de upp av Swegmark-koncernen. Deras mål är att vara den mest effektiva bad- och underklädesleverantören i Skandinavien. De använder sig av innovativ svensk design tillsammans med lång tradition och specialistkunskap för att skapa fina under- och badkläder. De har ett brett sortiment med många alternativ för att passa alla smaker. Abecita satsar på att hjälpa kvinnor som har höga krav på passform och funktion. 

Stora delar av sortimentet är anpassade för att passa alla kvinnor, vilket inkluderar kvinnor utan bröst. Flera av deras bhar och bikiniöverdelar har plats för inlägg. Rent praktiskt betyder det ofta att det finns en liten ficka i kupan där man kan lägga in en bröstprotes eller push up-kudde. Det går att tillverka bra och snygga under- och badkläder, de behöver inte vara hur tråkiga som helst för att kunna fylla en funktion. På så vis känns det som att det blir mer normaliserat, det behöver inte synas tydlig skillnad på kvinnan som har en "vanlig" bikini eller en protes-bikini. 

http://www.feminint.se/abecita hittar du underkläder som bhar och trosor samt badkläder inklusive bikinis och badkläder med och utan plats för protes. En ficka för protes fungerar naturligtvis inte på alla modeller, men man får ändå känslan av att de försöker vara så inkluderande som möjligt och det finns många fler alternativ än de flesta affärer och märken brukar ha att erbjuda. 

Svenska underkläder är naturligtvis inte nödvändigtvis bättre eller sämre än andra, men det är alltid roligt att stödja nationell näringsverksamhet. Att stödja mindre företag i ett land gör att man får lite fler roliga alternativ att välja mellan. Istället för ett stort multinationellt företag som säljer samma produkter världen över kan man få fler lokala variationer och därför har man större chans att hitta någonting som passar alla smaker. 

Är du ute efter en ny bygel-bh, bygellös-bh, amnings-bh, protes-bh, bikini, protes-bh, baddräkt, trosor eller shapingtrosor så är Abecita ett märke som är väl värt att kika närmare på.

Kommentera