Mer kvalitetstid genom professionell städning

Man kan se att det idag finns väldigt bra hjälp för stressade småbarnsfamiljer att använda sig av för att hinna med vardagen. Detta i form av professionell hjälp med städning, med tvättning, med fönsterputs och andra saker som faller in under det så kallade rut-avdraget och som således går att dra av på sin deklaration.

Många tror att rut-avdragets ändring kommer att påverka rejält och att exempelvis hjälp med städning i och med årsskiftet 2016 numera är kostsamt. Riktigt så är det inte. En familj på exempelvis Lidingö kan fortfarande anlita professionell städning och dra av halva arbetskostnaden – skillnaden ligger i att taket för rut-avdraget sänkts till 25.000 kronor/år och per person och detta från tidigare tak om 50.000 kronor.

Visst; det är en skillnad, men så mycket kommer sänkningen inte att påverka. Familjen på Lidingö kan som exempel på detta ha två stycken vuxna och om både dessa är rut-berättigade (något man enklast kollar upp genom att logga in på Skatteverkets hemsida) så har man fortfarande mycket tak att röra sig under så att säga. 25.000 kronor – gånger två – är fortfarande tillräckligt mycket för att väl täcka det behov om städning som de flesta familjer har och av den anledningen så rekommenderar vi fortfarande att man som familj överväger tjänsten.

För; i grund och botten så betalar man inte som familj primärt för ett rent hus; en familj på exempelvis Lidingö betalar mer för att få mer tid över för varandra.

Hjälp med städning ger tid på Lidingö

I dagens samhälle så är tid en bristvara och särskilt är detta något som många familjer boende i storstäder – Stockholm, Malmö, Göteborg och Uppsala – kan relatera till.

Jobb (långa dagar, obekväma tider, övertid) stress för att hinna mellan jobb- och hem, barnens behov (skjuts, hämtning från dagis, körning till skola, aktiviteter etc) och mellan allt detta ska hus och hem skötas. Det är klart att man inte hinner med sig om man har ett så späckat schema och för en familj på exempelvis Lidingö blir alltså professionell städning inte en extravagans och en lyx: det blir en absolut nödvändighet och något som ger dem en chans att andas, att stressa av och för att kunna göra de saker som behövs för att man som familj ska kunna leva fullt ut.

Man köper sig den tid som annars obönhörligt försvinner och av den anledningen så ser vi att städning genom sitt rut-avdrag är något som fler familjer som upplever att tiden inte räcker till bör överväga.

Kommentera